El 25 de novembre commemorem el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, un problema que les Nacions Unides va definir el 1993 com:
«Tot acte de violència basat en la pertinença al sexe femení que tinga o puga tenir com a resultat un dany o patiment físic, sexual o psicològic per a la dona, així com les amenaces d’aquests actes, la coacció o la privació arbitrària de la llibertat, tant si es produeixen a la vida pública com a la vida privada.»
Al nostre campus, com a reflex de la societat, no podem ignorar aquesta realitat. Treballem cada dia perquè no es reproduïsquen les desigualtats ni les violències derivades de relacions de poder asimètriques entre homes i dones.


El nostre compromís com a campus és:
1. Fer visible el problema:
Moltes agressions no es denuncien, cosa que genera una falsa percepció que són casos puntuals. Reafirmem el nostre compromís de fer visibles aquestes violències i actuar de manera contundent per erradicar-les.
2. Prevenir i donar suport:
- Informant la comunitat sobre els recursos i estructures de suport disponibles.
- Combatre la normalització de conductes sexistes i la por de les víctimes a denunciar.
- Millorar els procediments perquè siguen àgils, no revictimitzadors i sensibles a les necessitats de les persones que pateixen violència.
3. Sensibilitzar i formar:
Promovem la igualtat de gènere per a tot el personal universitari, amb una atenció especial a les persones que integren les comissions encarregades d’aplicar els protocols d’actuació davant l’assetjament sexual o per raó de gènere.
4. Enfortir les nostres estructures:
Donem suport al treball de les Unitats d’Igualtat. A més, impulsem estudis i informes sobre l’impacte d’aquestes violències al nostre àmbit universitari.
Aquesta setmana en el marc del 25N, dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones, la Comissió d’Igualtat del campus de Gandia, com cada any hem fet la lectura pública del manifest consensuat per totes de les universitats espanyoles al si de la CRUE.
També vam voler fer visible la necessitat que tots i totes hem d’ajudar a erradicar aquesta violència masclista, i per això, creàrem un panell amb les nostres empremtes deixades amb pintura lila.



Gràcies a l’estudiantat que ens va acompanyar amb la seua música: Mar Garcia, Manuel Pardo i Clàudia Nadal.
